Recepty Ládi Hrušky – všechny pohromadě zde







Na webu momentálně pracuji a během tohoto víkendu přidám všechny recepty, které Láďa Hruška vařil. Obrázky jídel na této stránce jsou jen ilustrační. Nechtěl jsem kopírovat obrázky z TN.cz – tak to prosím omluvte.

Stránku jsem udělal hlavně proto, aby byly na jednom míste odkazy na všechny recepty na webu televize Nova. Pod každým receptem najdete odkaz (modrým textem), který vás zavede na podrobný návod a video reportáž pro daný recept na webu Nova TNcz.

Výborné hrnkové knedlíky od Ládi Hrušky za 18 Kč

Láďa si zkusil nový recept. Tyto hrníčkové knedlíky si můžete bez obav přidat ke guláši či ke svíčkové. Knedlíky v hrnku uvařil podlé starých zapomenutých českých receptur. Jako vždy, jsou velmi chutné, snadné a levné na přípravu.
Potřebujete: hrubá mouka, sůl, mléko, vejce, rohlíky, bylinky (petržel, pažitka a další)

TNcz má pro vás podrobný recept zde

Vybírám z diskuze

Bobina
To není zapomenutá receptura, ale stará receptura. V mnoha rodinách se používá po generace. Vzhledem k tomu, že je o něco málo pracnější a déle trvá, u nás se vaří jako sváteční knedlíky. Obyčejné těsto na knedlíky je totiž připraveno za 5 a uvařeno za 20 minut. Hrníčkové knedlíky ale máme moc rádi a zapomenutý recept to rozhodně není.
Jana a Jirka
Vážený experimentátore a inspektore Hruško . Jen jsme měli připomínku ke dnešnímu receptu ” hrníčkové knedlíky ” . My je doma děláme stejně , ale místo vaření jsou 5 minut na maximum v mikrovlnné troubě a jsou skvělé . Jen Vás nesmí překvapit , že ke konci vylézají z hrnečků což je jen přechodné ( po vypnutí zalezou ) . Tak dobrou chuť pokud to budete zkoušet . My jiné nevaříme . Nejlepší je vymazat hrneček máslem . Přejeme dobrou chuť a stále další inspirace .
Jindra
Knedlíky dobrý v jakýkoli obměně, můžou se vařit i v mikrovlnné troubě cca 7 – 9 min.. Záleží na výkonu mikrovlnné trouby to si musí vychytat každý sám. Postup je úplně stejný. Jako nouzovka dobrý, ale pro víc jedlíků není nad poctivý domácí kynutý knedlíky.

Domácí pribináček za 5 Kč

Tentokrát se Ladislav rozhodl pro výrobu pochoutky, která je již po několik generací široce oblíbéna a není zrovna nejlevnější v obchodech. Jde o pribiňák podle Hrušky. Nejradši ho mají děti, ale ani dospělí jím nepohrdnou. V obchodě zaplatíte za malý kelímek 100g něco kolem 16 Kč.

Ingredience: tvaroh (modrý nebo červený), smetana (31%), cukr

Recept na pribinák na www.tn.cz

Zajímavé komentáře

Pájuše
Ja porad nechapu,proc lidi nadavaj,ze je to stary a prastalet tak doma vari. Netaji se,ze to ma z netu a tak. Komu se to nelibi,at kouka na babicu. Ten z niceho udela nic. Lada aspon dela dobry veci :)
Vladimíra
Doporučuji vyzkoušet z pařížské šlehačky:)
Naděžda
Taky doma dělám už asi dvacet let co se děti narodili,ale trošku jinak uvařím vanilkový puding nechám vychladit,pak ho vyšlehám s tvarohem a trochou cukru není to tak tučné a je toho ještě víc!!!
Eva
Tento pribinák jsem také dělala, ale přijde mi zbytečně moc tučný pro malé děti. Proto místo šlehačky dávám bílý jogurt a chutná to dětem o něco víc. A když chci vytvořit “Míšu”, nasypu na dno misky granko, které se roztopí a to má u nás také úspěch.
Jana
Také dělám doma.A když toho udělám víc a něco zbyde,dám do formiček na nanuky,do mrazáku a pak potáhnu čokoládou.Výsledek výborné domácí nanuky Míša.

Kakaové sušenky za 32 Kč

Tentokrát Láďa vybral ke kávě nebo čaji něco sladkého. Upekl vynikající domácí kakaové sušenky, naprosto bez éček. Po upečení si spočítal, že si jich dokáže vyrobit až trojnásobek za stejnou cenu těch kupovaných. Obdobné kupované sušenky se dají sehnat v množství 180g za 32 Kč. A Láďa za stejné peníze vytvořil trojnásobné množství.
Suroviny: kostka másla nebo tuk na pečení, práškový cukr, hladká mouka, kokos, žloutky, kakao

Recept na kakaové sušenky zde

Zajímavé komentáře

Marie
4/5 másla za 12 korun, kde tak levný máslo prodávají? za tu cenu není ani hera :) Chtěla bych vědět, kde to levné máslo prodávají. U nás stojí máslo 45 Kč. Nebo neumí Láďa počítat.
Katy
Muzete tam dat i heru,ktera je ted skoro vsude v akci za 14 kc
Naďa
Mě se líbí,jak Láďa předvádí recepty a jeho komentáře vždy se pobavím a některé recepty udělám:štrůdl noblesa pribiňák rovněž a zítra se vrhnu na sušenky….ceny třeba zajímají babičky a uvádí to s nadsázkou rejpalové budou to jsou Ti co jsou se svým životem nespokojeny:)
Martin
Lada by to mel asi po lopate vysvetlit, ne jen recept ale i ceny, pro ty mene chapajici. Par receptu jsem vyzkousel a vždy velky ohlas v rodine. I kdyz zijeme mimo CR tak se snazime sehnat vzdy ty spravne ingredience. Bohuzel hruba mouka ( netyka se tohoto receptu) je problem. Jen tak dal, fandime ti!
Jana
Lidi,čtěte pořádně. Ty ceny jsou přesně za to co použil. Takže cena kouska másla je odpovídající… :)
Sinki
Tak drahé Dámy a Pánové. Jestli vás recepty nezajímají, nečtěte je, nezkoušejte, nezajímejte se. Je vidět, že nemáte velmi hluboko do kapes, a nebo, že nemáte chuť zkoušet nové věci. Jste prostě hloupé ovce, které jdou stádem. (A je mi teď jasné, že dostanu nejvíce negativních hodnocení, protože urazit ego je to nejhorší co můžu dělat) Místo hery se dá koupit mnohem velnější tuk na pečení po 2 minutách hledání mám tuk za 16.90 a vsadím se, že najdu i levnější. Ku příkladu teď byla zlevněná zlatá hana za 15 kč. 4/5 = 80% ceny a jsme na 12 korunách.. Nikdo Vám neříká, že zvládnete koupit jen 3/4 hrnku cukru nebo 1,5 hrnku mouky, ale opět, vezmete li jen část, kterou použijete může stát takto, zbytek vám zůstane.. Já mám recepty ráda už jen proto, že zkusím něco nového a vyzkouším to. A ne, že v receptu řeknou, dejte tam maskarpone a já pujdu a koupím ho. Na to sere pes. A že máte problém s tím, že vám nikdo nezaplatí čas co u toho strávíte? Tak jdete do obchodu a podporujte dál velké společnosti, které zbytečně dávají přemrštěné ceny. Ale pak tu nepomlouvejte tak pěkný projekt, který vznikl… Lidi styďte se.

Pudinkoví šneci Ládi Hrušky za 1,50 Kč

Z televizního reportéra Ládi se stal i na internetu naprostý fenomén. Nejenom že jeho recepty jsou neuvěřitelně levné a můžete si je doma vytvořit za kačku, ale jsou také tak snadné, že je zvládne každý začátečník. Zvlášť, když k tomu Nova poskytuje video návody. Tentokrát je pro vás připraven recept na pudinkové šneci, kdy jeden vás vyjde na úžasných 1,50 Kč. A v obchodě je přitom mají za 20 Kč.
Budete potřebovat: hladkou mouku, mléko, cukr (moučkový), sůl, cukr (vanilkový), kostku droždí, máslo, vanilkový puding, hrozinky

Pudinkoví šneci – recept a video najdete zde

Dobré komentáře

Eva
Tak jsem upekla, zítra dám foto a z jedné dávky jsem měla 3 plechy, asi kolem 40 kousků, některé byly menší, jiné fakt kusy, ale recept dobrý, těsto skvělé, dobře se dělalo, jen pudink se musí uvařit později, ať moc nezřídne, já vařila, když mi začínalo kynout těsto, ať dobře vychladne, takže byl řidší, ale nevadilo to, nevytekl a zacelilo se to pečením. Hrozinky krásně nabobtnaly, fakt mňamka :)
Erička
No Láďo, ale s tou cenou 20,-Kč jsi to trochu přepísk,ne ? Leda, že by vaše pražská přirážka? v penny marketu stojí šnek 8.90, ale billa a albert mají šneky poněkud dražší třeba i za 20Kč :) v každém obchodě mají velké ale i malé šneky…prostě jak to zrovna vyjde. V bille v MB ho mají za 14,90,- ale ted jsem si ho koupila v AKCI za 9,90,-
Jana
Šneci byli vynikající. Díky za recepty. Už jsem zkoušela loupáky, sýrové bulky, taveňák, lučinu. Vždycky to dopadlo tak, že jsem druhá den opakovala a loupáky jsem pekla už aspoň čtyřikrát. Vaření s Láďou je bezva nápad a líbí se mně i prezentace. Rychle, jednoduše, srozumitelně, názorně.
Mira
On je to skvělý nápad započítat do nákladů jenom potraviny, ale to, že se pak s tím má někdo namáhat cca 2,5 hodiny (vaření, příprava, zdobení, kynutí, pečení) atd. a když navíc vezmu v otázku, že mistr Hruška nepracuje za minimální mzdu, ale nemá ani příjem jako ředitel ČEZu, tak podle mojeho odhadu má výplatu cca 300 Kč/hod, což v podstatě znamená, že ho těch 16 šneků stálo cca 800 Kč ( 2,5hod práce x 300 Kč/hod, materiál cca 48 Kč a to jsem nepočítal energii atd.). Tím pádem 1 šnek ho vyšel zhruba na 50 Kč! Já jen čekám, kdy přijde s nápadem, že si můžem vyrobit vlastní šrouby, když železo 1kg má cenu 3,-Kč a malý šroubek by nás vyšel na 0,002 Kč. Podle jeho reportáží vyznívají výrobci jako zloději. Kdyby se místo toho raději zaměřil na to, proč ten šnek stojí v obchodě 20 Kč, když pekař ho tam dodá za 6-8 Kč (narozdíl od pana redaktora ta pekárna musí platit mzdy, odvody, energie, leasingy, daně, pronájmy, transport apod). Dneska není zlo u výrobců, ale u obchodních řetězců (supermarketů), jejichž rabaty rabaty nejsou v řádu %, ale přímo v násobcích a tím pádem není příliš velká šance aby jsem si mohli nakoupit za rozumnou cenu kvalitní produkty. Právě toto bych rád doporučil k dalšímu tématu na příští reportáž pro pana Hrušku. Proč se z česka stala potravinová popelnice Evropy. Ale na reportáž o šneku za 1,50 Kč asi není potřeba studovat žurnalistiku, tak sorry…

Extra rychlá svíčková za 49 Kč

Nechcete čekat na svou výbornou svíčkovou až na víkend, kdy vám ji babička nebo maminka s láskou připraví? Láďa (televizní reportér) pro vás má recept, který zvládne uplně každý, i naprostý začátečník.
Ingredience: kuřecí prsa, smetana ke šlehání, hladká mouka, sterilovaná zeleniny pro přípravu omáček HALALI, cukr

Podrobný recept naleznete na TN.cz zde

Zajímavé komentáře

Honza
Tak Uáďo tohle je zatím tvůj TOP 😀 Svíčková je maso, ty troubo. Nikoli ta omáčka. Podstatou chuti smetanové omáčky je čerstvá kořenová zelenina. Mouka do smetanové omáčky? 😀 Tohle je největší kekel pod sluncem. Uplně mi to zlomilo srdce, když to ta malá vyděšená holčička musela pozřít . Tvoje kuchařské umění, koresponduje s tvým vkusem v oblečení.
Viktorie
Nevím proč, ale přesně tohle jsem čekala při včerejší reklamě na tuto “svíčkovou”. Strašný. To radši použiji kousek hovězího roštěnce, ale udělám omáčku z hovězího, ne z kuřete. Tohle bych nazvala maximálně kuřecí prsa ala svíčková, ale rozhodně bych je nekrájela, ale nechala vcelku!
Mandarinka
To byl odporný blaf už od pohledu. Pan Hruška má díry ve vzdělání. Humus z kuřete rozhodně nelze nazvat svíčkovou. Kuřecí prsa za 99,-??? To kupuje leda v akci motýlky a tam je potřeba přepočítat cenu na čisté maso, ale to se mu nehodí. Dokonalou tečku celému blafu dodala šlehačka ve spreji. Rozhodně tyhle odporné recepty z mimibazaru nepatří do hlavních zpráv.
A knedlíky jsou zadarmo od Armády spásy? Láďa je kuchař patlal, ale jako matematik je totální
Katka
Recepty se mi vesměs líbí. Ale tady si pan Hruška plete pojmy s dojmy. Výborná svíčková je kus masa. Svíčková na smetaně je označení velmi oblíbeného pokrmu, kdy se svíčková (nebo kus levnějšího hovězího masa) připraví se zeleninovo-smetanovou omáčkou. Na svíčkové je výboná ta silná chuť hovezího doplněná lehce nakyslou chutí smetany a zeleniny. To, co zde vaříte je prostě jenom zeleninová omáčka se smetanou! A nebo do toho frcněte svíčku a máte svíčkvou jak vyšitou…

Recept na domácí korbáčky za 15 Kč

Chutnají vám moc korbáčiky, ale nechcete za ně vždy tak moc utrácet? Láďa má jako vždy pro vás zajímavou a hlavně levnou alternativu. Jeho korbáčky vás vyjdou mnohem levněji. Protože tam, kde kupované stojí 28,50 Kč za 50 gramů, tak Láďa je schopný je vytvořit ve stejném množství za 3,50 Kč.
Suroviny: mozarella, voda, hrubozrná sůl (mořská)

Recept na korbáčky na TNcz zde

Zajímavé diskuze

Honza
Ty šišlo ušatej. Víš z čeho se dělaj korbačiky? Co je to za typ sýra? Určitě ne v horké vodě rozesraná falešná supermarketová “mozzarella” za patnáct korun. Nechceš dělat original ementál vrtáním děr do tavenýho sýra nebo pravý camebert tím, že necháš splesnivět eidam třicítku? Kde se zastaví tvoje demence, Hruško? Nejezdi na Slovensko nebo tě tam za ty “korbačiky” přetáhnou po hlavě židlí.
Mirek
existuje nějaký rozumný důvod proč nesníst mozzarellu jako mozzarellu a prznit jí do takový nechutný podoby? šetřit ano ale né za každou cenu.. mám na korbáčiky? dám si korbáčiky.. nemám na ně? tak si je nedám, počkám na akci anebo je nebudu jít 3x do týdne ale jednou do měsíce, přecejen necelých 30 kč, nejsou velký peníze.. a 210g za 15 kč být nemohlo.. mozzarella má obvykle 100 – 125g.. takže jsme na polovičný váze než ten matlák uvádí.. a korbáčiky se často objevují ve slevě kolem 16 kč.. je skutečně výhodný si uplácat takovou spatlaninu, když 125g mozzarelly bez slevy je minimálně kolem dvacky a pravý korbáčiky za cca 25,- ve slevě za 16,-?
Brauner
Mně to asi došlo, jak je to s těmi 210 g “skvělěých” korbáčků za 15 korun. Ona totiž opravdu mozarella v akci stojí oněch 15 korun. Ale i můj osmiletý syn si dokáže přečíst, že hmotnost balení je 200 g, ale obsah pevného obsahu je 100 g. To jste na Nově tak tupí, že počítáte 200 vstupní suroviny za 15 korun? To si snad děláte pr.el. Zprávy na Nově vždycky stály za ho.no, ale nikdy jsem si nemyslel, že se dočkám toho, že v hlavních zprávách uvidím něco takového jako zoufalé pokusy o napodobování potravin. Že jsou lidi takový trotli, to si dovedu představit, ale že to Nova dokonce odvysílá, to nějak nemůžu překousnout. A pan Hruška s v tomto coby původně nesnesitelný reportér opravdu našel. Jen tak dál pane Hruško, za chvíli budete slavný možná i v zahraničí… Protože většího ko..ta jsem neviděl.
Fiona
Lidičky nebuďte hnusní, nikdo vás nenutí abyste to jedli. Taky se mi některé recepty pana Hrušky nelíbí (např. nesmažený “smažák”) ale nemelu kolem toho když druhému to třeba chutná, proč hned urážet? Takhle vulgárně se vyjadřují jen zakomplexovaní kterým chybí radost ze života a urážením druhého si léčí svoje mindráky. Nebo jsou to ti prodejci kterým pan Hruška před časem udělal kontrolu coby inspektor :-) Např. nikdy při vaření nepoužívám bujón plný éček, ale nepíšu jaký je Hruška hlupák že on ho používá… Některé recepty ale nemají chybu, např. díky panu Hruškovi už nekupujem taveňáky, ty jeho bez éček jsou lepší, i ta Lučina je vynikající.

Třepací “fofr” dort za 75 Kč

Láďova maminka má šikovnou kolegyni v práci. A díky níc Láďa dostal recepty na třepací dort. Poté co jej doma zkusil, tak se nestačil divit. Naprosto úžasný výsledek a jako vždy za pár kaček. Dorty máme rádi skoro všichni a právě cena je to, co nás od nich tak často odrazuje.
Připravte si: dortový korpus, kompot (mandarinkový), pudink (bez vaření), smetana na šlehání (31%)

TN.cz – podrobný recept na třepací dort zde

Nejlepší názory z diskuze

Pavla
Pane Hruška-vaše recepty jsou skutečně bezvadné co do ceny,rychlosti i chuti. Jen trochu menší prosba-často uvádíte použití smetany (ke šlehání) 33%…ale místo těch % by bylo od věci sdělit obsah toho kelímku. Smetana je totiž ve velikosti: 180 ml, 200 ml a 250 ml a v některých receptech pak nedosáhneme toho “kýženého” výsledku. Díky.
Filip
Dobrý den chtěl by jsem se zeptat kde jste koupil korpus za 20 Kc děkuji za odpověď.
Míša
Dobrý den – pane Filipe, já jsem koupila korpus v Globusu za 17,90 :-)
Tomáš
Hezký den, z ten korpus je trochu drahý. Stačí přidat trochu času a upéct ho, hlavně když máte vejce z vl.zdrojů.

Tagy:

Leave a Reply



Další kategorie:
angrešt choroby angrešt pěstování angrešt recepty brambory pěstování choroby rybízu chov drůbeže chov kachen chov slepic chov včel hrušeň jalovec maliny pěstování ostružiny pěstování pěstování jahod pěstování malin pěstování máku pěstování obilí recepty rybíz pěstování slepice nemoci včely rojení včely v dubnu závlaha zahrady švestka